Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zenei hírek képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Zenei hírek - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Zenei hírek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Fidelio

Fidelio

A zene a hangok és a csend érzelmeket kiváltó elrendezése, létezésének lényege az idő. A pontos meghatározás nem könnyű, de abban általában egyetértés mutatkozik, hogy a zene a hangok tudatosan elrendezett folyamata. A zene egy művészi kifejezési forma, a hangok és nem-hangok (csendek) időbeli váltakozásának többnyire tudatosan előállított sorrendje, mely nem utasít konkrét cselekvésre, viszont érzelmeket, indulatokat kelt és gondolatokat ébreszt.

Hotdog

Hotdog

Ifjúsági közösségi portál fiataloknak. Online játékok, legális zenehallgatás, önkifejezési eszközök. Az olyan hangkombinációkat, amelyek ugyan tudatosan jönnek létre, de konkrét üzenetük van (vagyis valamilyen cselekvésre ösztönöznek), általában nem nevezzük zenének. Kizárólagos céljuk a figyelem felkeltése. (Autóduda, dallamkürtök, szirénák, telefon, ébresztőóra, tömegközlekedés felhívó hangjelzései, rádióadók szignáljai, áruhoz kapcsolt dallamok, templomi harang, egykoron a vadászok vagy a katonák kürtjelei stb.)

Mana Mana

Mana Mana

Kizárólag a megfigyelő nézőpontján múlik, hogy mit tekint zajnak vagy zenének. A két fogalom nem zárja ki egymást: bizonyos körülmények között a zene is lehet zaj (például rockzenei koncert átszűrődő hangjai, mikor aludni szeretnénk), máskor a hétköznapi értelemben vett zajt is zeneként értelmezhetjük (vonat ritmikusan zakatoló hangjai, patadobogás). Mindkét csoportba tartozhatnak a természet hangjai, de bizonyosan az emberi beszéd is. A zenének többféle alkalmazási területe van, ahol nem veszít jellemzőiből, hanem más hasonló célú kifejezési formához társul (mozgásművészetek, színház, film, képzőművészet, irodalom), vagy pedig egy más terület veszi segítségül igénybe úgy, hogy valamelyik jellemzőjét kiemeli (sport, zeneterápia vagy disco, politika), de nem szünteti meg.

Music

Music

A zenei hordozók egyik legrégebbike az agyagcső, mely érdekes kiképzésének köszönhetően alkalmas volt arra, hogy egyenletes sebességgel forgatva azt egy tű rezgéseket karcoljon az agyaggal bevont felületre. Az egész felvevő szerkezetet leegyszerűsítve egy nagy hangszedő tölcsér, az ahhoz erősített tű és a forgatómehanika alkotta, amelynek tengelyére erősítették az agyaggal bevont csövet. A tölcsér hangszedő és erősítő szerepet játszott, a tű pedig a tölcsérből átvett rezgéseket karcolta rezegve az agyagba. A vinyl lemez csak bő 15 évvel ezután jelent meg mint hanghordozó. Ez egy eleinte sellakból, majd sztirolból készült korong, mely barázdák segítségével őrizte meg a zenét. Manapság a zenét megvásárolhatjuk CD-lemez, MP3 fájl formájában, előfizethetünk műholdas rádióadásra (ahol csak az általunk kiválasztott stílusú zenét közvetítik), illetve ezek egy részéhez ingyenesen is hozzájuthatunk.

Quart

Quart

A zenehallgatási szokások változásával gyakorta elvesznek a muzsikába rejtett eredeti kódok: van, ami új értelmet nyer, van, ami értelmét veszti, de változni mindenképpen megváltozik. Többek közt ezért fontos, hogy minden zenét a neki megfelelő környezetben, módon és hangerővel igyekezzünk hallgatni. A zenehallgatás feltételeinek megteremtése nélkül elveszhet a befogadás élményének örök csodája.

Tiniszáj - zenei hírek

Tiniszáj - zenei hírek

A Tiniszáj tinikkel, fiatalokkal foglalkozó internetes magazin. Minden olyan téma (tini sztárok, szerelem, szex, divat, szépségápolás, suli, munka, ajánló) megtalálható benne mely a tiniket foglalkoztathatja. Emellett kiemelt szolgáltatásunkban a fiatalok segítséget kaphatnak szakszerű szakértőktől. Ugyanakkor találhatnak maguknak diákmunkát, korrepetáló tanárt, és nem utolsó sorban a Pasivadászban fiatal srácokkal is ismerkedhetnek.

Zene

Zene

Az oldal a zenei élet promótálására van, tehát minden ami itt megjelenik az valahol reklám az előadónak. Az oldal 2004 májusi indulása óta a fejlődés töretlen, az oldal az egyik leglátogatottabb független zenei oldal hazánkban, látogatottságunk napi kb. 19 ezer fő (2008 nov., napi átlag)

Tuti menü