Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tudomány és technika képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Tudomány és technika - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Tudomány és technika
Keresés
Találatok száma - 10 db
Alternatív energia

Alternatív energia

Altenergia.hu - AlternAlternatív energia portál, alternatív energia, altenergia - mindent a jövő energiáiról: megújuló energia, passzív ház, napkollektor, napelem, hőszivattyú, pellet, szélgenerátor, szélerőmű, aktív ház, zöld autó, hibrid meghajtás, elektromos autó, cng-lpg, bioetanol, hidrogén, üzemanygcella. biodízel, zöld informatika, háztartási eszközök, zöld infó, energiagazdálkodás, szórakoztató elektronika, telekommunikáció

Barlangvilág

Barlangvilág

Barlangász társulásunk kiemelten foglalkozik barlangvédelemmel és barlangok kutatásával. Kutatási területünk leginkább a Pilis-hegység, ám nemzeti viszonylatban is akadnak kutatott barlangok. A kutatások ideje alatt többnyire hőkamerás vizsgálatokat, müon méréseket, biológiai vizsgálatokat, kormeghatározást egyaránt készítünk. Az archívumunkban megannyi fotó és film egyaránt van, melyek a tárhelyünkön fellelhetőek. Az egyesület nem csak kutat, hanem rendezvényeken, bemutatókon is részt vesz, valamint kulturális tevékenységeken is, mint például ismeretterjesztés is részt vesz.

Csillagászati hírek

Csillagászati hírek

A legfrissebb csillagászati hírek - szakszerűen, érthetően. A portál az asztronómia hírei mellett beszámol az aktuális csillagászati eseményekről és programajánlatokról is. Számos fantasztikus felvétellel megfűszerezve még élvezetesebbé teszik a híreket.

Hírek és érdekességek naponta

Hírek és érdekességek naponta

Az Instant Hírek egy naponta frissülő online ismeretterjesztő magazin, ami a természet, tudomány, technika, internet és az autók világából hozza el a legújabb és legérdekesebb híreket. Emellett a legfrissebb filmek előzeteseit is megtekinthetik a látogatók, amiket mi feliratozunk, mivel legtöbbször annyira új, hogy még hivatalos felirat sem készült hozzá.

Mindentudás Egyeteme

Mindentudás Egyeteme

Diplomaosztáshoz érkezett a Mindentudás Egyeteme. Az itt megtekinthető rendhagyó előadás alkalmat nyújt a tananyag legfontosabb tételeinek átismétlésére. A francia Yves Michaud[1] műtörténész, médiakutató 1998-ban hozta létre a l'Université de tous les savoirs című programot. A vállalkozásnak nagy sikere volt. Eszmeiségében a felvilágosodás-kori francia Nagy Enciklopédiához kapcsolódott: "hogyan lehetne áttekinteni és az érdeklődő közönség számára is hozzáférhetővé tenni korunk legmagasabb szintű tudományos ismereteit, a kortárs tudomány legfőbb dilemmáit?" Mindentudás Egyeteme 2002. szeptember 16-án kezdődött ismeretterjesztő vállalkozás.

mRNS - Hírnök a természettudományban

mRNS - Hírnök a természettudományban

Portálunk célja interaktív közösségi teret biztosítani a hazai és általában a magyar ajkú biológusoknak, kutatóorvosoknak és az élettudományok illetve a kapcsolódó ipar minden szereplőjének, minden érdeklődőnek. Naponta frissülő Hírek oldalunkon érdekes és izgalmas formában számolunk be a szakma számára fontos hírekről, kutatásokról, felfedezésekról, újdonságokról és eseményekről. Az Álláshirdetés oldalunk lehetőséget ad a szakmának, hogy a legfontosabb találkozás, a munkaadó és a munkavállaló közötti létrejöhessen. Ezen túl az Apróhirdetés oldalunkkal is a kutatói munkát igyekszünk segíteni egy apróhirdetési rendszerrel, mellyel könnyen és gyorsan hozzájuthat az Ön számára fontos eszközökhöz, anyagokhoz. Pályázati oldalunkon a szakma számára fontos pályázati lehetőségekről nyújtunk mindig aktuális és friss összefoglaló képet. A Fogalomtár nevet viselő oldalunkon átadjuk Önnek a portál szerkesztést! Itt lehetőséget nyújtunk minden szakembernek, hogy a saját területét vagy annak fogalmait a szakma képviselőinek és a laikus érdeklődőknek bemutassa tetszőleges hosszúsági cikkek formájában, melyeket szabadon szerkeszthet és illusztrálhat.

Origo tudomány

Origo tudomány

[origo] tudomány - A legolvasottabb tudományos-ismeretterjesztő forrás Magyarországon, genetikáról, űrkutatásról, nanotechnológiáról, régészetről és sok más izgalmas témáról. A portálra jellemző, hogy tudatosan és folyamatosan változtatják a kor és a látogatók elvárásainak megfelelően, arra törekedve, hogy minél több tartalmat jelenítsenek meg az adott felületen. A portálnak nincs kifejezett célközönsége, mindenkihez próbálnak szólni, a látogatók túlnyomó része azonban 25 és 45 év közötti, mert a 45 év felettiek jóval kevesebben használják az internetet. A 25 évnél fiatalabb rétegeknek a T-Online más típusú oldalakat kínál (Iwiw, chat.hu, G-portal, Videa, Freemail). Az oldal látogatottsága a kezdetektől fogva folyamatosan nő. A jelenlegi napi látogatottság 700 000 fő körül mozog a külföldi látogatókkal együtt. A látogatottság elképesztő méreteket öltött, amikor 2006 szeptemberében az Origo hozott le először cikket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszédéről.

SG informatika & tudomány

SG informatika & tudomány

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az ezen tevékenység során szerzett ismeretek összessége. A tevékenységnek bárki által megismételhetőnek kell lennie és végeredményben azonos eredményre kell vezetnie ahhoz, hogy az eredményt tudományos eredménynek nevezhessük. A tudomány eredménye egyetemes érvényű. Nem tudomány például a filozófia, amely egyedi gondolkodás eredménye, ami nem csak reprodukálható módon tesz megállapításokat a világról, ezenkívül a világgal szemben elvárásokat is megfogalmaz, amit a tudomány nem tehet meg. Hasonlóan nem tudomány a teológia sem, ahogy azt már Aquinói Szent Tamás is implicit módon megállapította, amikor szétválasztotta a hitet és a tudást. Tudomány például a történettudomány, bár a történelem nem megismételhető, de annak megismerése a történeti források alapján igen. Ez lényegében ugyanaz, mint a tudomány esetében általában. A világ nem megismételhető, de annak megismerése igen.

Tudományos Roadshow hírei (Ti jöttök)

Tudományos Roadshow hírei (Ti jöttök)

A tijottok.hu a műszaki és tudományos életpálya népszerűsítéséért létrejött oldal, ahol bemutatkoznak Magyarország neves egyetemeinek kutatóközpontjai. Célja a fiatalok ez irányba való terelése a tudományos kiállítások, roadshow-k szervezésén keresztül. Az oldalon emellett érdekes kémiai, fizikai kísérleteket is megismerkedhetnek az érdeklődők. Válj követőnké a Facebookon és a Twitteren is és így mindig értesülhetsz az ingyenes tudományos kiállítások helyszíneiről , amit a tijottok.hu csapata tár eléd!

Hirdetés
Űrvilág

Űrvilág

Gyakran hallani, hogy az űrkutatás, az űrtevékenység, az asztronautika nem más, mint néhány ipari-gazdasági nagyhatalom költséges játékszere. A fenti gondolatmenet logikus folytatása, hogy ilyesmivel egy olyan országban mint Magyarország, végképp értelmetlen foglalkozni, hisz egy sor napi problémával szembesülünk a közlekedésben, az egészségügyben, a környezetvédelemben, a mezőgazdaságban és az oktatásban, és akkor még a munkanélküliségről nem is beszéltünk. Ez a portál arról szeretne közérthető módon szólni, hogy miért van mégiscsak szüksége mindannyiunknak erre a tevékenységre... Miért is? - mert ma már elképzelhetetlen a telefonálás és a televíziózás távközlési műholdak nélkül, - mert a termésbecslés, az árvíz és katasztrófavédelem napjainkban jelentősen támaszkodik az űrfelvételekre,- mert az időjárás előrejelzés napjainkban már elképzelhetetlen lenne meteorológiai műholdak nélkül,- vagy a közlekedés és a navigáció a navigációs műholdak nélkül. Végig gondolta-e valaki, hogy az olyan anyagok és eszközök mint a teflon, az alufólia, a napelemek, vagy bizonyos speciális processzorok megjelentek-e volna az űrtechnika igényei nélkül? S gondolt-e Ön arra, hogy a fentieken túl az űrtevékenység speciális lehetőséget teremt az oktatásban, sőt üzletet is jelenthet akár egészen kicsi vállalkozásoknak is?

Tuti menü