Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közép Magyarország képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Közép Magyarország - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Közép Magyarország
Keresés
Találatok száma - 6 db
Budapest Online

Budapest Online

Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió nyolcadik legnépesebb városa. A Duna két partján, az Alföld és a dombvidékek találkozásánál fekszik. Természetföldrajzi adottságainak köszönhetően a világ egyik legszebb fekvésű fővárosának tartják.

Budapest Portál

Budapest Portál

Ezen a vidéken már az őskorban is volt emberi település. A város jelenlegi területén belül az egyik első ismert település a kelta alapítású, de latin néven elhíresült Aquincum, amely a római korban Alsó-Pannónia tartomány székhelye volt. A honfoglaló magyarok 900 táján jutottak ide. Településüket az 1241-es tatárjárás elpusztította. Az újjáépült város a 15. században a humanista műveltség egyik európai központjává vált. A közel másfél százados török uralom után a városi élet csak a 18. század során kezdett ismét kibontakozni, de igazi lendületet a 19. században, az ország nagyarányú iparosodásával vett. 1873-ban az addig önálló három várost, Pestet, Budát és Óbudát Budapest néven egyesítették.

BudapestStart Hírportál

BudapestStart Hírportál

A BudapestStart elkészülését azon törekvésünk hívta életre, hogy minden felhasználónak lehetősége legyen a Fővárost érintő témákban, szinte teljes virtuális képet kapni Budapestről. Portálunk megpróbál minden olyan témakörben széleskörű információt nyújtani,ami a felhasználókat a fővárossal kapcsolatban érdekelheti. Az oldal fő vonalát a kereső képezi, ahol különböző szempontok alapján kategorizáltan találhatóak meg Budapest cégei, intézményei, szolgáltatásai. Ezen felül hírek, időjárás, kultúra, szórakozás, és további számos tematikus témában nyújt hasznos információkat a rendszer. Lehetőségük van továbbá, az adatbázisrészbe beajánlani azon cégpartnereiket, kedvelt üzleteiket, intézményeiket, akik még nem szerepelnek a rendszerben, így biztosítottak a friss információk, és az adatok naprakészsége. A portál kiemelt előnye, hogy nem csak összességében tárja Önök elé a főváros információit, hanem helyi szinten is, kerületenként friss hírekkel, Önkormányzati információkkal látja el a lakosságot.

Csepel info

Csepel info

Budapest XXI. kerülete Csepel, az egyetlen kerület, amely a Csepel-szigeten fekszik. A kerület a Csepel-sziget északi részén fekszik. Nyugatról a Duna folyam, azon túl a XXII. kerület, keletről a Ráckevei (Soroksári)-Duna adja a természetes határt, melyen túl a IX. kerület, a XX. kerület és a XXIII. kerület található. Délről a főváros közigazgatási határa, illetve Szigetszentmiklós határolja. Délen a Szigetszentmiklóshoz tartozó Lakihegy található.

Pest Most

Pest Most

Pest város volt a Magyar Királyságban: így hívták 1873 előtt az egyik fővárost, a Budapestet alkotó három város legnagyobbikát. A 19. században Budát és Pestet együtt Pest-Buda, Buda-Pest vagy Budapest néven emlegették. Pest egyesítés előtti területe nagyjából megegyezik a mai Budapest nyolc kerületével (V-X., XIII., XIV.), ahol a 21. század elején mintegy 600 ezer ember él.

Vác Online

Vác Online

Internetes hírportál, ahol Vác és környéki aktuális és érdekes hírei jelennek meg. A látogatók többségében szintén Vác és környékéről kerülnek ki, tehát jellemzően az Ön lehetséges ügyfelei olvassák jellemzően weboldalunkat, ahol kedvező ár/érték arányban jelenhet meg cégének, vállalkozásának hirdetése. Az értékes célcsoportot a portálon található tartalom garantálja.

Tuti menü