Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közép Dunántúl képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Közép Dunántúl - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Közép Dunántúl
Keresés
Találatok száma - 12 db
Fehér Megyei Hírlap

Fehér Megyei Hírlap

A felmérések szerint a Fejér Megyei Hírlap a legolvasottabb napilap a megyében, a lapot, a szintén a kiadónkhoz tartozó Dunaújvárosi Hírlappal együtt naponta 211 ezren olvassák - a megye felnőtt lakossága 345 ezer fő. Olvasóink döntő többsége családban él, ezért az FMH és a DH írásai és hirdetései nem csak egy-egy társadalmi réteget, vagy korcsoportot érnek, hanem a megye lakosságának az egészét. Így, a folyamatosan ellenőrzött médiaadatok birtokában nyugodtan állíthatjuk, hogy az FMH és DH a leghatékonyabb reklámhordozó a megyében.

Fehérvár online

Fehérvár online

A város területén már az újkőkorszakból (i. e. 5. évszázad) is található emberi település nyoma. A római korban a közeli Gorsium a Balaton és a Velencei-tó között kereskedelmi utak fontos csomópontja volt. Ezen a területen keresztül vezettek a kereskedelmi utak a Móri-árkon és Veszprém környékén keresztül északra és nyugatra, délkeletre a Balkán-félszigetre, északkeletre a dunai átkelőhely felé (a mai Budapest területén), és végül a Balaton partjainál az Adria és Itália felé. Fehérvár ma is a Dunántúl vasúti és közúti csomópontja.

Fehérvári hírek

Fehérvári hírek

Székesfehérvár (németül Stuhlweißenburg, latinul Alba Regia) megyei jogú város a Dunántúlon, a Közép-Dunántúli régióban, Fejér megye székhelye. Az egyik legnagyobb múltú magyar város, hajdani királyi székhely.

Index Veszprém

Index Veszprém

Pethı Imre alapította és a Szabad-Sajtó Kulturális és Ifjúsági Közhasznú Egyesület üzemeltette az index helyi kiadását 2000 óta. Az elsısorban baráti társaság által írt internetes újság igyekezett a megfelelı távolságokat megtartani a közéletben, és a portál leghangsúlyosabb területét pedig a kultúra adta. Az internetes újságot 2008. szeptemberében megvásárolta a Kárpáti és Rábai Kiadó Kft.. A kiadó tulajdonosai szakmai alapokra helyezték a portál mőködését és fejlesztését és a megújult internetes újság 2008. október 7-én indexveszprem.hu néven indult újra. Az internetes lap szorosabb együttmőködésben készül az index.hu országos hírportállal, továbbá a korábbi városi pozíció helyett megyei kitekintéső hír- és véleményportálként mőködik tovább. Az indexveszprem.hu rendszeres olvasóinak száma mára elérte a 123 ezret, az összes oldalletöltés pedig meghaladta a 627 ezret, ami kiemelkedı olvasottságot jelent a regionális médiában.

Mór Online

Mór Online

Mór és környéke - Hír - Információs Online Magazinja! Friss hazai, külföldi és sport hírek! A város Fejér megye északnyugati területén, a Vértes és a Bakony hegységek között fekvő völgyben, a Móri-árokban helyezkedik el. A megyeszékhelytől, Székesfehérvártól kb. 26 kilométerre északnyugatra fekszik, átlagos tengerszint feletti magassága 200 m környékére tehető. A közel tizenegyezerhektáros, változatos tájegyüttes főleg dombsági, illetve hegységi felszínekből tevődik össze. Fejlődésének története a Vértes kialakulásához kapcsolódik. Az évmilliók során lerakódott folyóüledék és lösz által fedett területet völgyek és süllyedékek sűrűn szabdalják. A legnagyobb dombsági magasságok a Szőke-hegyen (283 m) és a Dobosi-hegyen (269 m) mérhetők, a Vértes táblás röghegységszerkezetének egyik kiugró pereme, a Csóka-hegy (479 m) a térség legmagasabb pontja.

Palotaonline

Palotaonline

Friss hazai, külföldi és sport hírek! Várpalota város Veszprém megyében, a Várpalotai kistérségben. Itt épült meg 2000-ben Magyarország első szélkereke: az Inotai szélerőmű. A történészek kutatásai szerint közvetlen elődjének számít a tőle néhány kilométerre lévő, Bakony sűrűjében omladozó Pusztapalota másnéven Bátorkő vára, amit még a XIII. század második felében emeltetett a Csák nemzetség. A XV. században vált szükségessé egy könnyebben megközelíthető földesúri birtokközpont létrehozása, amit az Újlaki főnemesi család építtetett, amit természetesen a korszak gyenge közbiztonsága miatt erős kőfalakkal védelmeztek. A későbbi évtizedekben fokozatosan négy saroktornyos, lakó - és gazdasági épületekkel körbevett belső udvaros nagyúri rezidenciává formálta az Újlaki família, akik egészen 1524-es kihalásukig laktak benne. Újlaki Lőrinc herceg özvegye a mohácsi csata utáni belháborúkban rablólovaggá züllött Móré Lászlóhoz ment feleségül, aki Szapolyai János és Habsburg Ferdinánd közül mindig annak pártjára állt, aki többet ígért neki. Ezért 1533-ban János király hívei török csapatokkal megerősítve ostromban elfoglalták a zsiványtanyát, ahonnét Mórénak sikerült gyermekei és kincsei hátrahagyása mellett elmenekülnie. Később Palota vára is betagozódott a hódító törökök ellen a bécsi haditanács által kialakított végvárrendszerbe, annak egyik fontos bázisát képezve.

Vehír

Vehír

Elektronikus megyei hírportálok: Vehír, Balaton.Vehir, Veszprém.Index. A Vehír Veszprém és a térségi új hírportálja. Hírekkel, eseményekkel, beharangozókkal percről percre megújulva nyújt teljes körű tájékoztatást. Nagyvázsony Vehír anyagai. A Balaton.Vehir.hu oldal fényképes (galériás) tudósítása a III. Szt. Mihály-napi Marha(nagy) hajtásról.

Velencei tó

Velencei tó

Ha Valamit keresel a Velencei-tóval, programokkal azt itt biztosan megtalálod, legyen szó szállásról, kirándulásról, strandolásról, bulizásról, programokról. Minden rendezvényt, bulit, fesztivált megtalálsz! A legjobb szállást, hotelt, apartmant, kempinget, Éttermet válaszd ki nálunk! Oldalunk a Velencei-tó összes településével foglalkozik: Agárd, Gárdony, Velence, Kápolnásnyék, Pázmánd, Nadap, Vereb, Sukoró, Pákozd, Dinnyés, Zichyújfalu. Szolgáltatók özletek az autószerelőtől a masszézsok kereszül a zárszerelési minden!

Vértesinfo

Vértesinfo

A Vértes info Regionális Hírportál Fejér és Komárom-Esztergom megyék jelentős részének, a Vértes és környéke településeinek híreit, programokat, közérdekű információkat, sport - kulturális rendezvényeket ismerteti. Filmek, videók rovat saját készítésű kisfilmeket tartalmaz. A vállalkozóknak, cégeknek lehetőséget biztosít bemutatkozásra különböző rovataiban vagy címoldalon. Természetesen lényegesebb országos és nemzetközi híreket is tartalmaz. Frissítése rendszeres. A lakosságnak játék és ingyenes hirdetés is biztosított.

Hirdetés
Veszprém Online

Veszprém Online

Veszprém Budapest felől közúton az M7-es autópályán, majd Székesfehérvárnál a 8-as főútra letérve érhető el a leggyorsabban. Győr felől a 82-es, Szombathely felől a 8-as, Balatonfüred felől a 73-as úton közelíthető meg.

Veszprémi napló

Veszprémi napló

A felmérések szerint a Napló a legolvasottabb napilap a megyében, a lapot naponta 183 ezren olvassák - a megye felnőtt lakossága 308 ezer fő. Olvasóink döntő többsége családban él, ezért a lap írásai és hirdetései nem csak egy-egy társadalmi réteget, vagy korcsoportot érnek, hanem a megye lakosságának az egészét. Így, a folyamatosan ellenőrzött médiaadatok birtokában nyugodtan állíthatjuk, hogy a Napló a leghatékonyabb reklámhordozó a megyében.

VPonline - Veszprém

VPonline - Veszprém

Hírek Veszprém és Veszprém Megye területéről - Rendőrségi, politikai, gazdasági hírek, sport programok, kulturális rendezvények, közéleti események. A 2001-es népszámlálás adatai alapján Veszprém 62 851 lakosából 59 490 fő (94,7%) vallotta magát magyarnak, 1055 fő (1,7%) németnek, 202 fő (0,3%) romának, további 425 fő (0,7%) pedig más, kisebb népcsoporthoz tartozónak.

Tuti menü