Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: AutoMobil - Bild [2. oldal]
részletek »

Hírek képes leírás: AutoMobil - Bild [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 345 db
AutoMobil

AutoMobil

Exkluzív autó motor magazin: Friss hírek, aktualitások, autós tesztek, videók, rádió adások, motor rovat, jármű különlegességek, játék kéthetente értékes nyereményekkel! 2010-ben indult autós portál magasra teszi a mércét: igényes megjelenés és design mögött szakmailag profi tartalom. Az automobil főszerkesztője Istenes László a Magyar Televízió és a Klubrádió szerkesztő műsorvezetője. AutoMobil - Mert minden mozgásban van!

Autós hírek ínyenceknek

Autós hírek ínyenceknek

Szemezgetés a nagy márkák újdonságaiból. Oldalunkon ízelítőt nyerhet a piacon lévő, vagy a közeli jövőben megjelenő autóújításokból. Felejtse el rohanó világunk hétköznapjait, lazítson egy kicsit és gyönyörködjön a jövő mérnöki csodáiban.

Autóvilág

Autóvilág

A lehetőség, hogy kisebb gőzgépeket alkalmazzanak az utcai közlekedéshez, nem hagyta nyugodni a feltalálókat. így 1803-ban az angol származású Richard Trevithick (1771-1833) már egy olyan gőzmobilt épített, amelyet Londonban sikerrel használtak személyszállításra. Ez egy háromkerekű, hétszemélyes omnibusz volt. 1830-ban már csaknem száz ilyen gőzzel hajtott jármű közlekedett Angliában, és egy évvel később megnyitották az első gőzbusz-járatot. Bolyai Farkas Marosvásárhelyt ebben az időszakban mutatta be gőzautóját. A londoniak egyébiránt olyan borzalmasnak tartották ezeket a az utcai gőzjárműveket, hogy rövid időn belül bevezették a "vörös zászló törvényét", amely a világ első közúti szabálya volt. Angliában 1865-től 1896-ig volt érvényben, s előírta, hogy a gőzautók előtt ötven méterrel nappal vörös zászlót, éjszaka pedig vörös lámpát kell vinnie valakinek. Az emberek ezért inkább a biztonságosabb vasúton utaztak.

Azta! ...ez érdekes

Azta! ...ez érdekes

Az oldal nem meghökkenteni, megbotránkoztatni, és nem minden áron szórakoztatni akar. Ablakot szeretne nyitni a világra, az érdeklődő, nyitott, kíváncsi olvasónak. Nem gyors, szenzációs híreket ígér, hanem apró villámképeket a világban történt furcsa, váratlan, meglepő, de talán jellemző eseményekről, meghatározó folyamatokról. Nem leszünk véresen komolyak, de görcsösen viccesek sem. Azt szeretnénk, ha aki ellátogat hozzánk, majd néhány perc múlva egy másik oldalra kattint, magával vihessen valamit, egy érdekes gondolatot, egy meglepő adatot, egy tanulságos megjegyzést, egy emberi érzést. Figyelmeztetés! Az oldal szigorúan szubjektív! Szemben az objektív médiákkal, mint például a Magyar Hírlap, a Népszava, a Magyar Nemzet, a Népszabadság, a Hírtv, az Echotv, az ATV és mások, az aztán erősen érződik a szerkesztők és a munkatársak véleménye és a tulajdonosi akarat. A szerkesztőség nem garantálja, hogy az oldal látogatóinak saját véleményük köszön vissza, de ha mégis, az örömünkre szolgál. Az azta nem foglalkozik a magyar politikával, mert érdektelennek, érthetetlennek, értékelhetetlennek, kicsinyesnek tartja. Olyannak, ami mellett eldübörög a világ. Ezért inkább arra figyelünk, ami fontos, és a fontos dolgok nem nálunk történnek. Amint ebben a legkisebb változás áll be, azonnal jelenteni fogjuk. Addig is, arra figyelünk, ami ma a magyar sorsot meghatározza. A világra.

Balaton

Balaton

A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee) becenevén a magyar tenger Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km². Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik. A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlás Versenyt. Siófok, Szentkirályszabadja és Sármellék mellett repülőterek vannak, továbbá füves repterek találhatók Tapolcán, Balatonakalin és Papkutapusztán is.

Bama

Bama

A 2005. november 14-én útnak indított bama nevéhez és szlogenjéhez ("bama - minden, ami Baranya ma") híven a baranyai mindennapok szórakoztató és hasznos társa kíván lenni. Teszi mindezt naprakész híreivel, megyei programajánlójával, képgalériáival és a megyei zenekarokat és éttermeket bemutató riportjaival. A bama.hu helyi hírei a hét minden napján rendszeresen frissülve követik a baranyai köz- és sportéletet, és természetesen reflektálnak a helyi gazdasági és kulturális eseményekre is. Az oldalon ugyanakkor azok is megtalálják számításukat, akik a tágabb értelemben vett belföldi és külföldi vonatkozású történésekre kíváncsiak, vagy éppen az egészséggel, ezotériával, zenével, filmmel, utazással és autós témákkal kívánnak kikapcsolódni. A bama.hu egyik kiemelt - és egyik legnépszerűbb - szolgáltatása terjedelmes szórakoztató képanyaga. A bama.hu partifotósai rendszeresen, napról-napra dokumentálják a baranyai szórakozóhelyek eseményeit, hogy másnap mind a résztvevők, mind az érdeklődők képben legyenek. Ugyancsak a vizualitásra épít a honlap bamalány-sorozata, melyben helyi szépségeknek kínálunk profi fotózkodási lehetőséget - a látogatóknak pedig igényes, esztétikus szórakozást. A bama.hu program-adatbázisa egyedülálló módon gyűjti egy csokorba és teszi egyszerűen elérhetővé, áttekinthetővé a megye kulturális rendezvényeit.

Baon

Baon

A Helyi hírek rovat - az egyik legfontosabb tartalom - az Axel Springer helyi hírhálózatának, a Petőfi Népének az információs bázisára épül, de külsős tudósítók is küldenek anyagokat. A legfontosabb eseményeket igyekszünk a történés után a lehető leghamarabb képgalériával együtt feltenni. A helyi oldalak mellett számos általános érvényű cikket, információt, szolgáltatást találhatunk - az AS online-portfólió javából - a bal hasáb rovataiban, míg a felső sorban a fontosabb szórakoztató linkeket emeltük ki. A jobb szélen a legfrissebb bulifotók találhatók, a jobb hasáb tetején található Bulifotó boxból pedig a témát érintő teljes aloldal nyílik meg az egyes klubok néhány korábbi sorozatával. A különböző képgalériák belinkelésének a lényege, hogy nem feltétlenül szükséges weboldalról weboldalra vándorolni, hogy a megye bulikínálatát áttekinthessük. A későbbiekben bővülés is várható, több klub jelezte csatlakozási szándékát. Előbb-utóbb a Beol.hu-hoz, a Békés Megyei Online-hoz hasonlóan az egész megye partiéletét szeretnénk átfogni.

Baranya magazin

Baranya magazin

Baranya megye területe már az őskorban is lakott volt. A honfoglalás előtt részben szlávok lakták. Szent István király a területen vármegyét hozott létre, amelynek jelentős része átnyúlt a mai Horvátország és Szerbia területére is. A vármegye élén álló ispán székhelye Baranyavár volt (ma Branjin Vrh, orvátország), amelyről Baranya vármegye a nevét kapta. Szent István ugyanakkor Pécsett püspökséget is alapított, és később a pécsi püspök birtokába adta a vármegyét. 1541-től a megye területe a török hódoltsághoz tartozott. A török közigazgatásban a Mohácsi szandzsák része volt, Mohács székhellyel. A terület 1689-ben szabadult fel a török uralom alól.

Barikád

Barikád

A Barikád egy Magyarországon megjelenő havilap. 36 színes oldalon, 10 000 példányban kerül utcára minden hónap közepén. Első próbaszáma 2009 májusában, míg az első hivatalos szám 2009 júniusában került forgalomba. A lap hivatalosan nem kötődik a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, de sem ők, sem a párt nem titkolja a szoros viszonyt (a lap és a párt székhelye is ugyanabban az épületben van). Jogilag szintén nincs kapcsolat a barikád.hu hírportál és a havilap között, azonban azt weboldaluknak tekintik, mivel a nevük azonos, a grafikai megjelenésük gyakorlatilag megegyezik és a szerkesztőgárdában is vannak átfedések. Az újságot vezető szerkesztőbizottság távlati célja a lap hetilappá alakítása.

Hirdetés
Barlangvilág

Barlangvilág

Barlangász társulásunk kiemelten foglalkozik barlangvédelemmel és barlangok kutatásával. Kutatási területünk leginkább a Pilis-hegység, ám nemzeti viszonylatban is akadnak kutatott barlangok. A kutatások ideje alatt többnyire hőkamerás vizsgálatokat, müon méréseket, biológiai vizsgálatokat, kormeghatározást egyaránt készítünk. Az archívumunkban megannyi fotó és film egyaránt van, melyek a tárhelyünkön fellelhetőek. Az egyesület nem csak kutat, hanem rendezvényeken, bemutatókon is részt vesz, valamint kulturális tevékenységeken is, mint például ismeretterjesztés is részt vesz.

BBC News

BBC News

A British Broadcasting Corporation (röviden: BBC) egy állami tulajdonú, kvázi független brit közszolgálati műsorszolgáltató, egyben a világ legnagyobb műsorszolgáltatója. Csak az Egyesült Királyságban 24 000 alkalmazottat foglalkoztat, költségvetése eléri a 4 milliárd fontot (kb. 1500 milliárd forint). Működési költségeit elsősorban a brit állampolgárok által fizetett televízió üzembentartási díj fedezi. 1922-ben alakult meg British Broadcasting Company Ltd néven, majd 1927-ben került állami tulajdonba. A kísérleti televízióadások 1932-ben kezdődtek meg, majd 1936-tól megindultak a rendszeres adások. A II. világháború alatt 1946-ig az adás szünetelt. 1964-ben indult a BBC 2 adása, és 1967-ben kezdődött meg a színes műsorsugárzás. A BBC ismeretterjesztő és szórakoztató televízió- és rádióműsorokat készít, emellett különböző információs szolgáltatásokat is nyújt az Interneten keresztül. A cég célkitűzése: informálni, oktatni és szórakoztatni.A társaságot az ún. Board of governors (kb.: kormányzótanács vagy felügyelőbizottság) felügyeli, melynek tagjait a Királynő nevezi ki, a kormány ajánlását figyelembe véve. Ez a rendszer jelenleg átalakítás alatt van, az új felügyelő testület 2007 januárjától a BBC Trust lesz. A BBC jelenleg nagy erőkkel dolgozik a digitális rádió- és televíziótechnológia elterjesztésén és alkalmazásán.

Befektetési friss hírek

Befektetési friss hírek

Friss pénzügyi, befektetési, hitelekkel kapcsolatos hírek Magyarországról és az egész világról. Kövesse nyomon a legfontosabb történéseket, amik kiemelt hatással vannak hitelügyeinkre, befektetéseinkre, vagy vállalkozásunkra, munkahelyünkre, azaz egész életünkre. Értesüljön a legfrissebb pénzügyi vagy technológiai hírekről, hogy lépést tudjon tartani a globalizációval. Hírek és újdonságok egy helyen, ismerje meg a startupok különleges és elképesztő ütemben változó és folyamatosan fejlődő világát is, melyek szintén a jövőnk alakítói.

Békés Megyei Szó

Békés Megyei Szó

Békés megye Magyarország délkeleti részén fekszik. Északról Hajdú-Bihar megye határolja, nyugatról Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyék, délről és keletről a román határ. Székhelye Békéscsaba. A terület lakott volt már az i. e. 5.-4. évezredben is (Körös-kultúra). Az i. e. 1. évezredben készülhetett a mai Pusztaföldvár melletti Nagy-Tatársánc nevű földvár. A honfoglalás előtt rengeteg különböző törzs élt a területen: szkíták, kelták, gepidák, szarmaták, avarok. A honfoglalás után a Vata nemzetség birtoka volt. A 11. században létrejövő Békés vármegye székhelye Békés lett. A 15. század elején felépült a gyulai vár. Gyula ekkor a vármegye legjelentősebb települése volt, később Mátyás király vármegyeszékhelynek nevezte ki. A török elleni harcban a gyulai végvár fontos szerepet játszott, 1566-ban azonban több, mint egy hónapos véres ostromot követően elfoglalták. A kimerült védőket a törökök ígéretük ellenére lemészárolták. Az állandó harcok következtében a vármegye rengeteg települése elpusztult, a lakosság alig 10%-a maradt életben. A 18. század elején, a törökök kiűzése és a Rákóczi-szabadságharc után a vármegye elkezdett újra benépesülni, nagyrészt Harruckern bárónak köszönhetően. Nemcsak magyarokkal, hanem szlovákokkal (Békéscsaba, Endrőd, Szarvas, Tótkomlós), szerbekkel (Battonya), németekkel (Németgyula, Elek), románokkal (Kétegyháza).

Belváros

Belváros

A bulvársajtó gyűjtőfogalom, a populáris - és amellett felszínes -, egyszerűsített gondolati tartalmakat közvetítő, esetleg népszerűséghajhász médiatermék jelzője, amely sajátos eszközeivel az azt közvetítő közeg (pl. újság, TV-, rádióműsor, előadás, elektronikus média) fogyasztását (példányszámszámát, nézettségét) hivatott növelni.

Beol

Beol

A szórakoztatást és szórakoztatva informálást tekinti elsődleges feladatának a Beol.hu (teljes nevén a Békés Megyei Online), amely 2004. november 16-án került ki a világhálóra. A címlap hírei mellett a szórakozásban a megyei bulifotózás adja a legnépszerűbb tartalmat. A Beol.hu célközönsége a fiatal és középgeneráció, ezért fő tartalmait a hírek, hasznos információk és szórakoztató képek, videók teszik ki. Naprakész híranyaga inkább az érdekes, bulvárosabb témákat öleli fel, de a fontosabb gazdasági, közéleti információk mellett sem megy el. Az összeállítás elsődleges szempontja a dinamikus, fiatalos, aktív életvitelű embercsoportok érdeklődésének kielégítése (helyi, országos, világ-, gazdasági és sporthírek). Jellemző - és az egyik legnépszerűbb - tartalom a bulifotó rovat, amely hétről-hétre, de az idő előre haladtával egyre inkább napról-napra dokumentálja Békés megye éjszakai életét, a szórakozóhelyek közönségéről ad átfogó képet. Életre kel 2005 januárjától a "Napi-csaj" rovat is, amely helyi illetőségű lányoknak ad bemutatkozási esélyt, és egyben kitűnő szórakozási lehetőséget a férfi közönségnek. (Hasonló látogatottság jósolható, mint a bulifotózásnál, amely napi 40-50 ezres oldalletöltést produkál.)

Best hírek

Best hírek

Egyetlen felületen gyorsan átfuthatja a friss híreket a Best Hírek hírgyűjtő oldal segítségével. Naponta több száz új hír található az oldalon, a legnagyobb hírportálok híreiből válogatva. A hírek gondosan kategorizálva jelenek meg az oldalon és belső hírkeresőnk is segíti a könnyű tájékozódást. Óránként újabb hírekkel frissül a lap.

Bild

Bild

A Bild (magyarul am. Kép) német bulvárlap. Kiadója az Axel Springer médiakonszern. A Bild kezdetek óta az északi formátumot alkalmazza (376 X 528 mm). A szalagcím mindig a törésvonal felett szerepel. DTP - programmal és a QuarkXPress-szel állítják elő. Szerkezete 3 fő színből van összevágva (fekete, fehér, piros). A kampányoknál, bizonyos eseményeknél, mint például az építészetnél, futball világbajnokságoknál, a terrorizmusnál (2001.09.11) vagy éppen a falomlásnál a Bild-logó rövid időre át lett kapcsolva.

Tuti menü