Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek németül képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Hírek németül - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Hírek németül
Keresés
Találatok száma - 8 db
Bild

Bild

A Bild (magyarul am. Kép) német bulvárlap. Kiadója az Axel Springer médiakonszern. A Bild kezdetek óta az északi formátumot alkalmazza (376 X 528 mm). A szalagcím mindig a törésvonal felett szerepel. DTP - programmal és a QuarkXPress-szel állítják elő. Szerkezete 3 fő színből van összevágva (fekete, fehér, piros). A kampányoknál, bizonyos eseményeknél, mint például az építészetnél, futball világbajnokságoknál, a terrorizmusnál (2001.09.11) vagy éppen a falomlásnál a Bild-logó rövid időre át lett kapcsolva.

Diepresse

Diepresse

Die Presse is an Austrian daily newspaper based in Vienna. It was founded in 1946 by World War II resistance fighter Ernst Molden and stands in tradition of the Viennese newspapers "Die Presse" (1848-1896) (founded by August Zang) and "Neue Freie Presse" (1864-1938; founded by Max Friedländer). The paper covers general news topics. It is frequently quoted in international media concerning news from Austria. It is the leading Austrian daily newspaper, though not the largest, with around 350,000 readers. Since March 15th, 2009, it has also been operating a weekly newspaper under the name "Die Presse am Sonntag". The "Presse" had been struggling for financial survival for a long time, until during the 1960s, the Austrian Chamber of Commerce became the main shareholder. Since 1999, it has been owned by the Styria Medien AG, a conservative-liberal media group founded by the Catholic Church.

Financial Times - Deutschland

Financial Times - Deutschland

A Financial Times (rövidítve FT) egy brit nemzetközi, gazdasággal és pénzüggyel foglalkozó napilap, melyet 1888-ban alapítottak. Székhelye Londonban található. 1893 óta rózsaszín papírra nyomják az újságot.

Focus

Focus

A Focus egy német hetilap, amely a Burda Kiadó gondozásában, Münchenben jelenik meg Hubert Burda mint kiadó és Helmut Markwort mint főszerkesztő vezetésével. Burda és Markwort 1993 indították el lapot és egy másik a német hetilap a Der Spiegel konkurenciájának szánták. A Focus a német újságpiacon konzervatívnak és a gazdaságról szóló cikkeit tekintve liberálisnak számít. A heti eladott példányszám 656 776 darab (2009 második negyedév). Ebből körülbelül 300 ezer előfizetői példány, 90 ezert forgalmaznak a német olvasókörök és 130 ezer különféle légitársaságok repülőgépeinek fedélzetére kerül. Az utcai árusítás nagyon változó sikerű és erősen függ a főcímtől, a nagy átlag 125 ezer példány. A Spiegelt és a Sternt követve a Focus a harmadik legnagyobb német hírmagazin. Létezik még ezenkívül a kizárólag gazdasági témákkal foglalkozó Focus-Money, amely 2008-ra a második legnagyobb példányszámmal megjelenő gazdasági hetilap (150 ezer). Kéthavonta jeleni meg a Focus Schule melléklet, amely elsősorban iskolás gyermekek szüleinek készül. Ezeken kívül a Focus szerkesztőség készít több TV-produkciót (Focus-TV és Future-Trend), amelyeket a müncheni magazin a ProSieben és RTL csatornákon közvetít. A hetilap internetes változata a Focus Online. A weboldal olvasóinak 40 százaléka a Google News közvetítésével kerül a Focus honlapjára.

Kurier

Kurier

Kurier egy osztrák lap. Az Osztrák Köztársaság (vagy latin eredetű néven Ausztria, németül Österreich vagy Republik Österreich) Közép-Európában található demokratikus köztársaság. Északról Németország és Csehország, keletről Szlovákia és Magyarország, délről Szlovénia és Olaszország, nyugatról pedig Svájc és Liechtenstein határolja. Fővárosa Bécs. Az ország 1955 óta tagja a ENSZ-nek és 1995 óta az Európai Uniónak is. További szervezeti tagságai: WTO, Békepartnerség, NYEU, EBESZ, IMF, OECD.

ORF

ORF

Az Osztrák Rádió és Televízió (németül Österreichischer Rundfunk, ORF) osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltató, a legnagyobb elektronikus tömegmédium Ausztriában. Székhelye Bécs. Az ORF-nek mind a kilenc szövetségi államban van stúdiója. Az ORF három televíziós csatornát és három nemzeti és kilenc regionális rádió programot üzemeltet.

Welt

Welt

Welt német hírek - A Német Szövetségi Köztársaság (németül Bundesrepublik Deutschland; nemzetközi szerződésekben, okmányokban, hivatalos fórumokon a Németországi Szövetségi Köztársaság megnevezés szerepel hivatalos országnévként) Európa egyik meghatározó ipari és gazdasági hatalma, Közép-Európában fekszik. Északon az Északi-tenger, Dánia és a Balti-tenger, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton pedig Franciaország, Luxemburg, Belgium és Hollandia határolja. Nyugat-Németország az Európai Unió egyik alapító tagja volt. Fővárosa Berlin, jelentős nagyvárosok még München, Köln, Hamburg, Frankfurt am Main és Stuttgart. 357 021 km2 területével Európa hatodik legnagyobb területű, 82 431 390 lakosával Európa második legnépesebb országa. Jelentős szerepet játszott az első és a második világháború kirobbantásában, mely után az országot két részre osztották, A Német Szövetségi Köztársaságra, és a Német Demokratikus Köztársaságra. Az egykori NDK területén újraalakított tartományok 1990. október 3-án csatlakoztak a Német Szövetségi Köztársasághoz.

Zeit Online

Zeit Online

Zeit német napilap - A német szövetségi parlamentbe, a Bundestagba a 2005-ös választásokon öt párt jutott. A kisebb pártok együttvéve a szavazatok mindössze 2,7%-át szerezték meg. A Bundestag pártjai a megszerzett szavazatok arányával és az elnyert képviselői helyekkel. A számok sorrendje: szavazati arány a választókerületekben, szavazati arány a pártlistán, elnyert mandátumok.

Tuti menü