Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Film, Mozi képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Film, Mozi - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Film, Mozi
Keresés
Találatok száma - 7 db
Film | Mozi hírek, cikkek

Film | Mozi hírek, cikkek

Mozi / Film hírek, cikkek a Fantasmania Szórakoztató Magazinban! A magazin a legfrissebb szórakoztató hírek és cikkek csokorba gyűjtését tűzte ki célul. Ebben partnereink is segítségünkre vannak, így mindig a legváltozatosabb és legaktuálisabb tartalmat tudjuk közre adni. Az oldalon a filmes hírek mellett friss filmtrailerek is nézhetőek és más témakörök hírei is megtalálhatók.

Filmpont

Filmpont

A film napjaink egyik legnépszerűbb információs, ismeretterjesztő, szórakoztatási és művészeti célú technikai eszköze. Ma már nem is rövid története első pillanatától kezdve a látható világ megörökítésére, dokumentatív szándékkal is használták. Az audiovizuális mozgókép (már régen idetartozik a televíziózás, a videó is) mennyiségét tekintve ma is elsősorban ezt teszi: információkat gyűjt, rögzít és közöl. Ha filmről beszélünk, hagyományosan elsősorban mégis a filmművészetről beszélünk. A filmművészet a hetedik művészeti ág. Az alkotó művészetek között az első, amelyik a teret és az időt egyszerre: közvetlenül használja föl, időben és térben egyszerre működik.

Magyar film

Magyar film

A magyar moziportál. Hiteles hírek a nemzetközi és a magyar filmszakma eseményeiről, szaknévsorral, hasznos linkekkel minden filmrajongónak. A magyar film honlapja 2000 januárjában, a 31. Magyar Filmszemlén debütált. Internetes címünkön keresztül hat honlap érhető el: a filmhu folyamatos fejlesztése és bővítése mellett elkészítettük a 31. - 39. Magyar Filmszemle hivatalos honlapját , a szemle-site angol változatát, a magyar forgatási helyszínek és filmszakmai kapacitások kétnyelvű adatbázisát és online piacterét demó verzióját, illetve a rajz.film címen elérhető magyar animáció honlapját. Ma portálunk a magyar filmszakma és filmkultúra elsődleges referenciapontja és információs centruma -- a filmhu a hazai filmes közeg független és elismert intézménye. Szolgáltatásainkkal, honlapépítő webstúdiónk felállításával, filmes pályázatainkkal és díjainkkal tevékenyen kivesszük részünket a hazai filmvilág történéseiből és eseményeiből.

Mozinet

Mozinet

1907-ben a Lumière fivérek bemutatták az autokróm eljárást. 1909-ben a londoni Palace varietében levetítették az első színes hatású filmet. 1917-ben a tényleges színes film bemutatkozására az Amerikai Egyesült Államokban a technicolor eljárás adott lehetőséget. 1936-ban a szubtraktív színkeverés fejlettebb eljárást alkalmazták, ami az Agfacolor néven vált ismerté a színes filmek körében. A német gyártót az Eastman Kodak követte Kodakchrome néven.

Port

Port

A port a leglátogatottabb hazai kulturális programajánló portál. Az oldal célja, hogy segítséget nyújtson a kikapcsolódás megtervezéséhez, és ennek megfelelően igyekszik a lehető legteljesebb formában bemutatni a programlehetőségeket. A választást és a véleményalkotást az alapinformációkon túl képgalériák, videók és ajánlók is segítik. Az oldalak tartalmi minőségének garanciája, hogy a PORT.hu a kulturális programinformációk egyik legnagyobb beszállítója.

Premier Film

Premier Film

A '80-as-'90-es évekre a számítógépek fejlődésével egyre inkább elterjedt a CGI (Computer-Generated Imagery - számítógépes ábrázolás). Ez egyre meggyőzőbbé, könnyebbé és olcsóbbá vált, így fokozatosan kiszorította a maketten alapuló ábrázolást. 2002-ben A Gyűrűk Ura második fejezetében sok ezernyi mellékszereplő nélkül hoztak létre élethű méretű hadsereget több hónapnyi számítógépen végzett képszerkesztés segítségével. Az igazi áttörés egy évvel korábban az animációs filmek terén következett be, a Final fantasy - A harc szelleme című egész estés filmmel, amely teljes egészében számítógéppel készült, és az ábrázolás csaknem fényképhű.

Sci-fi filmbemutatók

Sci-fi filmbemutatók

Ha igazi megszállottja vagy a sci-fi filmeknek, vagy érdekel, hogy ebben a műfajban milyen filmeket mutattak nemrégiben Magyarországon, akkor látogass el oldalunkra, ahol a tudományos-fantasztikus szféra vagy sci-fi ismert és nem annyira ismert filmjeit igyekszünk felsorolni a-tól z-ig. Nagy részüket az űr, jövő iránt rajongók már biztosan látták, de reméljük, hogy azért akad egy-két olyan gyöngyszem vagy elfelejtett alkotás, amivel sikerül tartalmas szórakozást szereznünk. A nemrégiben Magyarországon bemutatásra kerülő filmekről is találhattok egy kis ízelítőt.

Tuti menü