Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Észak Alföld képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Észak Alföld - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Észak Alföld
Keresés
Találatok száma - 9 db
Debrecen Online

Debrecen Online

Debrecen (latinul Debretinum, németül Debrezin, szlovákul Debrecín, románul Debreţin, lengyelül Debreczyn) Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, Hajdú-Bihar megye és a Debreceni kistérség székhelye; egyike az ország hét regionális központjának. Időnként a kálvinista Róma néven vagy cívisváros-ként emlegetik. Kelet-Magyarország és a Tiszántúl szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja. A 13. században említik először írásban. 1361-ben mezővárosi, 1683-ban szabad királyi városi rangot kapott. Nevét az egész kontinensen ismerték híres vásárairól és református iskolájáról, mely európai viszonylatban is kiemelkedőnek számított. Történelme során kétszer volt az ország fővárosa, 1848-49-ben, és 1944-ben. Az évszázadok folyamán többször is tűzvész áldozata lett, a második világháborúban jelentős károkat szenvedett. Ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Debrecen város napja: április 11.

Észak-Alföld Online

Észak-Alföld Online

Észak-Alföld a hét magyarországi statisztikai régió egyike; az ország északkeleti részében helyezkedik el. Régióként Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket foglalja magába. A régió központja Debrecen.

Hajdú Online

Hajdú Online

Debrecen és Hajdú-Bihar megye friss hírei, sporthírei - Hajdú Online. Hajdú-Bihar megye Magyarország egy megyéje az Észak-Alföld régióban. Az ország negyedik legnagyobb megyéje. A megye székhelye Debrecen.

Nyíregyháza hírei - Nyíregyházi Hírportál

Nyíregyháza hírei - Nyíregyházi Hírportál

Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei. Rakamaz, Vásárosnamény, Mátészalka, Kisvárda, Tiszavasvári, Nyírbátor, Záhony, Nagykálló, Baktalórántháza, Tiszaszentmárton hírei. Rendezvények és programajánló a megyéből. Apróhirdetések és Turisztikai ajánló. Regisztrált felhasználóinknak ingyenes hirdetésfeladási lehetőségben részesülnek.

Nyíregyháza Online

Nyíregyháza Online

Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, 1990 óta megyei jogú város. Az ország hetedik legnagyobb városa, több, mint 116 000 lakossal. Dinamikus és látványos fejlődése a 18. század óta töretlen. A térség gazdasági és kulturális motorja. Szerencsés földrajzi helyzetének köszönhetően megkerülhetetlen. A közelében három országhatár (Szlovákia, Ukrajna, Románia) található, kelet és nyugat közötti hídszerepe elvitathatatlan. Közkeletű beceneve: Nyíregy. Az Észak-Alföld második legjelentősebb települése vonzó turisztikai célpontnak számít. A több mint 300, köztük számos különleges fajt bemutató Állatparkja európai szinten is elismert. Szabolcs, Szatmár, Bereg, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nyíregyháza, Rendőr, Nyíregyházi KK, kézilabda, kosárlabda, kék hírek, belföld, külföld, EU, Városi Művelődési Központ, könyvtár, Nyíregyháza, Nyírbátor, megye, rendezvény, programok

Rétköz TV

Rétköz TV

A Rétköz TV egy teljesen civil kezdeményezésből indult internetes tv csatorna. A térségben nagyon kevés a sajtó és főleg a helyi tv, ezt az hiányt szeretnénk egy picit pótolni. Hiszen van bőven mit megmutatni, rendezvények, fiatal tehetségek, sportesemények, közéleti témák, turisztikai helyek. Célunk, hogy megmutassuk az térségben zajló eseményeket, melyek másokat is érdekelhetnek. Megjelenési, publikálási és bemutatkozási lehetőséget biztosítunk helyi zenészek, énekesek, tánccsoportok, színtársulatok, művészek számára. Öregbítve ezzel is a települések hírnevét. Miért interneten? A válasz egyszerű: mert nagyságrendekkel olcsóbb a megvalósítása, mint egy kábel tv. És ez fontos szempont, hiszen önkéntesként dolgozunk a szabadidőnkben. Természetesen szívesen várjuk szponzorok, reklámozók felajánlásait, hogy színvonalasabb műsorok készülhessenek. Várunk további önkénteseket, akik szívesen részt vennének tv műsorok készítésében. Illetve komplett műsorokat, melyek feltétele, hogy helyi vonatkozású legyen a tartalma. A Kapcsolat menüpontban lehet a szándékot jelezni felénk.

Szabolcs Online

Szabolcs Online

Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye friss hírei, sporthírei - Szabolcs Online. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Magyarország legkeletibb megyéje. Északkeletről Ukrajna, délkeletről Románia délnyugatról Hajdú-Bihar megye, északról Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Szlovákia határolja. Megyeszékhely: Nyíregyháza.

Szolnoki hírportál

Szolnoki hírportál

Szolnoki és Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportálunk gárdája fiatal, lelkes újságírókból áll, akik mindig friss, aktuális cikkekkel örvendeztetik meg a szolnoki és Jász-Nagykun-Szolnok megyei olvasókat. Weboldalunkon - többek közt - olvashatnak jászsági, karcagi és törökszentmiklósi híreket, magyarsággal kapcsolatos cikkeket, valamint belföldi és külföldi, kulturális, bűnügyi, illetve sport híreket. Látogasson bennünket rendszeresen, szóljon hozzá cikkeinkhez, s küldje el témajavaslatait e-mail címünkre!

Új Néplap Online

Új Néplap Online

Szolnok megyei jogú város, Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye. A Tisza partján fekszik a folyó egyik legfontosabb átkelőhelyénél, elsősorban e helyzet befolyásolta a fejlődését hosszú története során. Rokon nevű történelmi vármegyék: Belső-Szolnok vármegye utódjaként Szolnok-Doboka vármegye (területe a trianoni békeszerződés után Románia része lett) valamint a mai Heves megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye elődjeként Heves és Külső-Szolnok vármegye.

Tuti menü