Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dél Dunántúl képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Dél Dunántúl - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Dél Dunántúl
Keresés
Találatok száma - 11 db
Balaton

Balaton

A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee) becenevén a magyar tenger Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km². Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik. A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlás Versenyt. Siófok, Szentkirályszabadja és Sármellék mellett repülőterek vannak, továbbá füves repterek találhatók Tapolcán, Balatonakalin és Papkutapusztán is.

Bama

Bama

A 2005. november 14-én útnak indított bama nevéhez és szlogenjéhez ("bama - minden, ami Baranya ma") híven a baranyai mindennapok szórakoztató és hasznos társa kíván lenni. Teszi mindezt naprakész híreivel, megyei programajánlójával, képgalériáival és a megyei zenekarokat és éttermeket bemutató riportjaival. A bama.hu helyi hírei a hét minden napján rendszeresen frissülve követik a baranyai köz- és sportéletet, és természetesen reflektálnak a helyi gazdasági és kulturális eseményekre is. Az oldalon ugyanakkor azok is megtalálják számításukat, akik a tágabb értelemben vett belföldi és külföldi vonatkozású történésekre kíváncsiak, vagy éppen az egészséggel, ezotériával, zenével, filmmel, utazással és autós témákkal kívánnak kikapcsolódni. A bama.hu egyik kiemelt - és egyik legnépszerűbb - szolgáltatása terjedelmes szórakoztató képanyaga. A bama.hu partifotósai rendszeresen, napról-napra dokumentálják a baranyai szórakozóhelyek eseményeit, hogy másnap mind a résztvevők, mind az érdeklődők képben legyenek. Ugyancsak a vizualitásra épít a honlap bamalány-sorozata, melyben helyi szépségeknek kínálunk profi fotózkodási lehetőséget - a látogatóknak pedig igényes, esztétikus szórakozást. A bama.hu program-adatbázisa egyedülálló módon gyűjti egy csokorba és teszi egyszerűen elérhetővé, áttekinthetővé a megye kulturális rendezvényeit.

Baranya magazin

Baranya magazin

Baranya megye területe már az őskorban is lakott volt. A honfoglalás előtt részben szlávok lakták. Szent István király a területen vármegyét hozott létre, amelynek jelentős része átnyúlt a mai Horvátország és Szerbia területére is. A vármegye élén álló ispán székhelye Baranyavár volt (ma Branjin Vrh, orvátország), amelyről Baranya vármegye a nevét kapta. Szent István ugyanakkor Pécsett püspökséget is alapított, és később a pécsi püspök birtokába adta a vármegyét. 1541-től a megye területe a török hódoltsághoz tartozott. A török közigazgatásban a Mohácsi szandzsák része volt, Mohács székhellyel. A terület 1689-ben szabadult fel a török uralom alól.

Dunántúli Napló

Dunántúli Napló

Megyei napilapjaink internetes verziójának négy évvel ezelotti elkészítésekor legfobb célunk az egységesség hangsúlyozása volt. Mivel az újságok egy lapcsaládhoz tartoznak, fontosnak tartottuk ezt olyan módon is kiemelni, hogy az oldal látogatója azonnal tudja: egy Axel-Springer honlapot talált. Egy megyei lap online verziójának több küldetése is van: elso és legfontosabb a lap olvasóinak naprakész tájékoztatása. Ezért az oldalak folyamatosan, napi többszöri frissítéssel, esetenként óránként több friss hírrel is igyekeznek informálni a környékbelieket. Az újságírói bázisnak hála, a szolgáltatás minden megyében egyedülálló: a megyei lapok honlapjai mindenhol a leginkább naprakészek, az olvasók innen kapnak eloször információt a legfontosabb helyi eseményekrol. Újságaink honlapjai mindemellett országos hírportálként is muködnek: húszpercenként országos jelentoségu friss híreket kínálnak az olvasóközönségnek. Természetesen a tartalomszolgáltatásról sem feledkezhetünk el: felmérések szerint az olvasók nagy része immáron az interneten keresi vissza a régebbi cikkeket - ennek függvényében az egyes lapszámok szinte teljes egészében megtalálhatóak az adott megyei lap honlapján. Az internet ezen felül lehetoséget ad az információk további árnyalására is, így a cikkek nagy része kibovítve, esetenként több képpel, dokumentummal, háttérinformációval kerül fel a honlapra.

Marcali portal

Marcali portal

A ma jó infrastruktúrával, kitűnő földrajzi helyzettel rendelkező kisváros 13 ezer ember otthona; a Balaton üdülőkörzetének, a közel 40 ezer lelket számláló kisrégió községeinek legfőbb gazdasági, egészségügyi és kulturális szervező központja.

News Media

News Media

A híreket kétféleképpen lehet továbbítani: konkrét címzetteknek (l. direct mail) és mindenkinek. A hír célzott továbbítása műszakilag a hírközlés és a távközlés tárgyköre, míg a mindenkinek szóló közvetítés a tömegkommunikációs eszközök (mass communication media) területe.

Pécs Online

Pécs Online

Baranya településszerkezete leginkább Borsod-Abaúj-Zemplénéhez hasonlít, jellemzők rá a végletek: székhelye régióközpont, egyike az ország öt legnagyobb városának és három legnagyobb agglomerációjának, de a megye településeinek több mint kétharmada 500 lakosnál kisebb lélekszámú apró- vagy törpefalu. A megye lakosságának fele a megyeszékhelyen vagy közvetlen környezetében lakik. A népesség 22%-a ezer főnél kisebb lélekszámú településeken él.

Régió start

Régió start

Internetes lapunk 2003. március közepén kezdte meg a működését, célunk és feladatunk az, hogy Dél-Dunántúli Régió híreit, információit a lehető leggyorsabban és a legrészletesebben közöljük az olvasóink részére. Cikkeink a Régió teljes életét veszik górcső alá és független, objektív szemüveggel nézzük a körülöttünk zajló eseményeket. Havonta többszázezer olvasóra számítunk hiszen oldalaink szórakoztatnak, informálnak, tényeket közölnek.

Somogyi Hirlap

Somogyi Hirlap

Egy megyei lap online verziójának több küldetése is van: elso és legfontosabb a lap olvasóinak naprakész tájékoztatása. Ezért az oldalak folyamatosan, napi többszöri frissítéssel, esetenként óránként több friss hírrel is igyekeznek informálni a környékbelieket. Az újságírói bázisnak hála, a szolgáltatás minden megyében egyedülálló: a megyei lapok honlapjai mindenhol a leginkább naprakészek, az olvasók innen kapnak először információt a legfontosabb helyi eseményekrol. Újságaink honlapjai mindemellett országos hírportálként is működnek: húszpercenként országos jelentoségu friss híreket kínálnak az olvasóközönségnek. Természetesen a tartalomszolgáltatásról sem feledkezhetünk el: felmérések szerint az olvasók nagy része immáron az interneten keresi vissza a régebbi cikkeket - ennek függvényében az egyes lapszámok szinte teljes egészében megtalálhatóak az adott megyei lap honlapján. Az internet ezen felül lehetoséget ad az információk további árnyalására is, így a cikkek nagy része kibovítve, esetenként több képpel, dokumentummal, háttérinformációval kerül fel a honlapra. Egy komoly internetes lap nem nélkülözheti az interaktivitást sem: olvasóink körében rendkívül népszeruek a legkülönbözobb témákban indított fórumok, az online interjúk, és visszatéro vendégköre van a lapok chat-jének is.

Hirdetés
Sonline.hu - Somogy közösségi és hírportálja

Sonline.hu - Somogy közösségi és hírportálja

Gazdasági és rendőrségi hírek, aktualitások, kulturális események, szórakozás, sport rovat, hírek a nagyvilágból és közösségi élet a facebook-on és a twitteren - mindez egy hel yen a Somogy megyei online hírportálon! Ha állást, ingatlant vagy autót, motort keresel Somogy megyében, akkor is jó helyen jársz, és az apróhirdetések között is biztosan megtalálod városodhoz közel a keresett terméket vagy szolgáltatást!

Tolnai népújság

Tolnai népújság

Egy megyei lap online verziójának több küldetése is van: elso és legfontosabb a lap olvasóinak naprakész tájékoztatása. Ezért az oldalak folyamatosan, napi többszöri frissítéssel, esetenként óránként több friss hírrel is igyekeznek informálni a környékbelieket. Az újságírói bázisnak hála, a szolgáltatás minden megyében egyedülálló: a megyei lapok honlapjai mindenhol a leginkább naprakészek, az olvasók innen kapnak eloször információt a legfontosabb helyi eseményekrol. Újságaink honlapjai mindemellett országos hírportálként is muködnek: húszpercenként országos jelentoségu friss híreket kínálnak az olvasóközönségnek. Természetesen a tartalomszolgáltatásról sem feledkezhetünk el: felmérések szerint az olvasók nagy része immáron az interneten keresi vissza a régebbi cikkeket - ennek függvényében az egyes lapszámok szinte teljes egészében megtalálhatóak az adott megyei lap honlapján. Az internet ezen felül lehetoséget ad az információk további árnyalására is, így a cikkek nagy része kibovítve, esetenként több képpel, dokumentummal, háttérinformációval kerül fel a honlapra. Egy komoly internetes lap nem nélkülözheti az interaktivitást sem: olvasóink körében rendkívül népszeruek a legkülönbözobb témákban indított fórumok, az online interjúk, és visszatéro vendégköre van a lapok chat-jének is.

Tuti menü