Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Sport - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Sport
Keresés
Találatok száma - 27 db
Budopest Magazin

Budopest Magazin

Naponta frissülő hírek, videók és képgalériák a Küzdősportok világából. Ökölvívás, Profi boksz, Karate, MMA, Judo, Birkózás, Kempo, Kung-fu és még sok más küzdősport és harcművészeti stílus egy helyen. Beszámolók hazai és külföldi versenyekről, és versenyzőkről. Edzőtábor ajánlók és beszámolók. Az oldal fennállása óta törekszik az egyedi hírek és különlegességek bemutatására, olvasói részére. Reméljük, minél többen megtalálják nálunk a számításukat a több száz cikk között válogatva, és ha kedvet kapott a sporthoz webshopunkban biztosan megtalálja a megfelelő felszerelést.

Extrém sport

Extrém sport

2006. júniusában pár lelkes wakeboardos és snowboardos elhatározta, hogy csapatot alapítanak azzal a céllal, hogy összefogják az azonos érdeklődésű embereket, egységes csapatként jelenjenek meg a rendezvényeken, segítsék egymást a versenyekre való felkészülésben. Megalakították a RIDERZONE SPORT KLUB Egyesület, melyet 2007.02.10-én bejegyzett a Fővárosi Bíróság. Az Egyesület a Magyar Snowboard Szövetség és a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség tagja. Célul tűztük ki magunknak, hogy mindenben segítjük egymást, feladatunknak érezzük, hogy versenyzési lehetőségeket teremtsünk, különböző juttatásokkal támogassuk tagjainkat, népszerűsítsük a sportot. Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséges fiatalok támogatására, támogatóink segítségével lehetőséget nyújtunk számukra a versenysportban való részvételhez, a felkészüléshez és a szükséges felszerelések beszerzéséhez.

Foci - soccer

Foci - soccer

Foci.hu egy futballra szakosodott specifikus weboldal. Oldalunk látogatottsága az indulás óta (2001. február 1.) dinamikusan növekszik. A Foci.hu napi 20.000 - 40.000 letöltött oldalával (ebből 65% tartalmi oldallal - hírek, cikkek) a tartalomszolgáltatás e speciális területén az egyik piacvezető oldal a hazai online médiumok, portálok között. Célközönségünk a 15-40 éves, számítástechnika és sport iránt érdeklődő fiatalokból tevődik össze, látogatóink nyolcvan százaléka férfi. Folyamatos hírszolgáltatásunk biztosíték az oldal látogatottságának fenntartására. Az oldalakat igyekszünk a mindenkori látogatói igényekhez igazítani, ezért alakítottunk ki rajta olyan interaktív lehetőségeket, mint a fórum, online kérdőívek, játék, valamint lehetőséget biztosítunk a szurkolók számára saját híranyaguk, véleményük publikálására. A Foci.hu a felsoroltak mellett hírmennyiségével is iránymutató a magyar piacon. Hetente átlagosan ötvennél több hírt és számos hosszabb cikket, interjút publikálunk. Az elmúlt években jelentősebb hirdetőink voltak: Heineken, T-Online, Adnetwork, Adidas, Nike, JVC, Logicolor.

Foci hírek a nap 24 órájában

Foci hírek a nap 24 órájában

A labdarúgás (angol eredetű szóval football, közhasználatú becenevén foci) egy labdajáték, amit a pályán két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen. A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, és így minél több gólt szerezzenek. A játékot főleg lábbal játsszák, de a játékos minden testrészét használhatja a labda irányítására, kivéve a két karját. Ez alól csak a kapusok kivételek, akiknek a tizenhatos vonalon belül nincs tiltott testrésze, azon kívül viszont ők is rendes mezőnyjátékosok. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) felmérése szerint a játékot világszerte több mint 240 millió ember játssza rendszeresen több mint 200 országban. Hétvégenként több millió néző követi nyomon kedvenc csapatának játékát a helyszínen vagy televízión keresztül. Az egyszerű szabályok és a minimális sportszerigény kétségtelenül hozzájárult a játék elterjedéséhez. Európa, Latin-Amerika, valamint egyre inkább Afrika, illetve Ázsia lakosainak életében fontos szerepet játszik ez a játék, néhol rajonganak a játékosok és helyi csapatok iránt. Gyakran mondják, hogy ez a világ legnépszerűbb csapatsportja.

FociÁsz

FociÁsz

A fociasz.hu-n megtalál minden olyan információt a labdarúgással kapcsolatban, amit egy igazi futball rajongónak tudnia kell. Beszámolunk a különböző bajnokságok eredményeiről, illetve tudósításokat olvashat magukról a mérkőzésükről is. Kiemelt figyelmet fordítunk az átigazolási piacra is. Magyarországon az első között számoltunk be David Beckham PSG-be való igazolásáról. Ha ez még nem lenne elég, akkor hadd áruljuk el lapunk legnépszerűbb részlegét, a tv közvetítések menüpontot. Itt mindig megtudhatja, hogy mely meccset melyik tv, illetve mikor közvetíti.

Focitipp

Focitipp

Az első világbajnokságot 1930-ban rendezték Uruguayban. Az első döntőt Uruguay - Argentína (4:2) játszotta. Sok ország - Európából a nagy távolság és a jelentős költségek miatt csak négy csapat képviselte a labdarúgást - nem vett részt a tornán, így a legtöbb résztvevő az Amerikai földrészről érkezett. 1934-tő az európai csapatok is érdeklődni kezdtek a rendezvény iránt, ezért a tornát követően a verseny egyre jobban kiteljesedve a világ legnagyobb labdarúgó eseményévé vált. Ettől kezdve egyéb bajnokságok is kialakultak - az Európa-bajnokság, a Dél-amerikai Copa América, az óceániai OFC-nemzetek kupája, az Ázsia-kupa, az afrikai nemzetek kupája és az Észak-amerikai CONCACAF-aranykupa, melyek mind a kontinensük legfőbb labdarúgó rendezvénye. A brazil csapat - amely "Seleção"-ként is ismert - a legtöbb világbajnoki-címmel rendelkező ország, öt alkalommal volt győztes. A második helyezett Olaszország négy győzelemmel, ők nyerték meg a legutóbbi, 2006-os kiírást is.

Fogathajtás

Fogathajtás

A fogathajtás már az ókori görög Olimpiák versenyszámai között is szerepelt. Az első szakszerűen megörökített kocsiverseny Homérosz Iliászában olvasható. A kocsiversenysport a római császárok korában óriási méreteket öltött. A Circus Maximus Augustus császár korában 150.000 néző, Domitianus uralkodása alatt 385.000 néző befogadására volt alkalmas. A modern szervezett sport azonban alig több mint 100 éves múltra tekint vissza. 1970-ben tette hivatalos sportággá a Nemzetközi Szövetség (FEI), melynek határozata értelmében az első hivatalos Európa Bajnokságot 1971-ben éppen Budapesten rendezték, négyesfogathajtó kategóriában. Fogathajtásban a világ élvonalához tartozunk. Egynapos versenyeket főként bemutatás céljából rendeznek, sokszor amatőr hajtók részvételével. A megyei, területi versenyek és bajnokságok általában kétnaposak. A hazai és nemzetközi hivatalos A és B kategóriás versenyek három napon keresztül folynak. A versenyeket egyes-, kettes-, és négyesfogathajtó kategóriában rendezik. Ezt kiegészíti a pónifogathajtás is kettesfogathajtó kategóriában. Maga a fogathajtás három versenyszámból áll. A díjhajtásban vizsgálják a hajtó és a ló kapcsolatát, különleges engedelmességi formulákat. Értékelik a ló ápoltságát, és a hajtóval való összképet is. A maraton hajtás során a fogatoknak általában 6-7 vizes, illetve dombos akadállyal kell megküzdeniük.

Golf hírek

Golf hírek

A golf egy füves pályán játszható sport. Ez a labdajáték nagy hagyományokkal rendelkezik, a játékosok számát világszerte 50 millióra becsülik. Egy (legalább 42,67 mm átmérőjű, és legfeljebb 45,93 gramm súlyú) labdát a lehető legkevesebb golfütéssel az elütőhelyként megjelölt sík területről a golf szabályai szerint egy 10,8 cm átmérőjű, legalább száz méteres körzetben elhelyezett lyukba bejuttatni. A játéktér (az úgynevezett golfpálya), 18 szakaszból áll, a teljes hossza meghaladhatja a 7000 métert is. Amennyiben a labda szabályosan nem üthető meg (például a pályaszakasz határán kívülre kerül vagy elmerül egy tóban), a szabályok lehetőséget nyújtanak az ütés megismétlésére, habár ez többnyire büntetőütésnek számít. A végső ütésszám, amivel sikerül a labdát a lyukba beütni (golfütések + büntető ütések) egy pontszámot eredményez, amelyet fel kell írni az eredmény nyilvántartó lapra, az ún. score-kártyára.

Index sport

Index sport

2003-ban a lapnak 200 ezer volt a napi látogatottsága, ebből ötvenezer a fórumlátogató a Medián technikai mérése szerint. 130 ezer a Szonda Ipsos reprezentatív megkérdezések alapján. Egyedüli tulajdonosa a Wallis ebben az évben. 2003-ban 80 millió, 2004-ben 170 millió nyereséget realizáltak, de mérleg szerint vannak még veszteségek a korábbi felhalmozott adósságok miatt. Az alapító csapatból Uj Péter, Kiss Bori (Moon), Gerényi Gábor és Kéki Balázs (Keki) dolgozik még a lapnál. Az index szerkesztői a magyar tartalomszolgáltatási piac egyik legrégebbi szereplőinek számítanak. Az olvasottság folyamatos növekedésének eredményeképpen az oldalletöltések száma 2003 májusában 1,2 millió volt - ez alapján az index az Origo mögött a második leglátogatottabb oldal volt abban a hónapban -, amely a 100 ezer egyéni látogató 230 ezer látogatásából jött létre. Az index népszerűségét az elnyert díjak is mutatják: a honlap minden évben díjazott volt a VOLTfolió kulturális médiadíj-pályázat valamely kategóriájában. 2005-ben ismét megváltozott a tulajdonosi szerkezet: a vállalatot Nobilis Kristóf és érdekeltsége, a Sydinvest Kft.-2007 januárjától Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt.- vette át 100%-os tulajdonhányaddal. Vaszily Miklós, a portfolio korábbi igazgatója került a vezérigazgatói székbe.

Hirdetés
Jéghoki hírek

Jéghoki hírek

A jégkorong 2 csapat által jégpályán játszott, ütős labdajáték. A Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek (IIHF) 64 tagországa van, de a következő országokban a legnépszerűbb: Kanada, USA, Svédország, Finnország, Csehország, Szlovákia, Oroszország (régebben Szovjetunió). A felsorolásból kitűnik, hogy általában azokban az országokban dívik, ahol jellemző a hideg idő, lehetőséget adva a természetes jégfelületek kialakulására. Bár a felsorolt országok mindegyikében működik professzionális liga, az Észak-Amerikai Profi Jégkorongliga, ismertebb nevén NHL jelenti a sportág csúcsát.

Kecskeméti sporthírek

Kecskeméti sporthírek

Kecskemét több élvonalbeli csapattal is büszkélkedhet a különböző sportágakban. Asztaliteniszben a Kecskeméti Spartacus SK női és férfi csapata egyaránt az Extraligában játszik. 2008-ban jutott fel az első osztályba a Hírös Futsal Club SE (azóta megszűnt), a BB Kecskeméti KC (akkori nevén Delfin KC) kézilabdacsapata, valamint a Kecskeméti TE labdarúgócsapat. Mindhárom sportágban először sikerült Kecskemétnek az élvonalban képviseltetnie magát. A város férfi kosárlabdacsapata, az Kecskeméti KSE 2006-ban megnyerte a Magyar Kupát. Az ország egyik legjobb rögbicsapatának számít a KARC, ugyanez a röplabdában a KRC-ről mondható el. A Hírös Vízilabda SE a férfiak, míg a Villanó Fókák a nők vízilabdacsapata, mindkettő a másodosztályban szerepel. A csapatsportokon kívül színvonalas a kecskeméti birkózás, búvárúszás, cselgáncs, lovassport, rally, sakk, súlyemelés, úszás, vívás és a több különféle irányzathoz tartozó távol-keleti küzdősport. A kecskeméti sportélet legfontosabb helyszínei a Széktói Stadion, a Messzi István Sportcsarnok és a Kecskeméti Fedett Uszoda. A városlakóknak az egyesületeken kívül is sokféle lehetőségük van a szabadidősport gyakorlására, például a Szabadidőközpontban, a főtéri fedett sakkasztaloknál vagy a Belvárosban rendszeresen megrendezett futóversenyeken.

Motocross hirek

Motocross hirek

Motocross (gyakran rövidítik MX-nek vagy MotoXnek).A Motocross a franciáktól származik, eredetileg Motorcycle szavakból és Cross Countryból. Miután a motocross -amellett hogy a bátorság és ügyesség sportja- igen veszélyes is. Gyakoriak a bukások, balesetek, ezért számos előírás szabályozza a versenymotor felszerelését, a versenyző öltözékét. A motor sárvédőinek hossza, a lábtartó szerkezeti kivitele, a kuplung és fékkar kialakítása, a rajtszámtábla elhelyezése ugyanúgy szabályozott, mint a csizma, speciális nadrág és mez, bukósisak, szemüveg és kesztyű viselése.

NB1

NB1

A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalbeli pontvadászatát 1901 óta rendezik meg. A mai szponzorált neve Soproni Liga, névadója a Heineken Sörgyár. Hagyományos neve: NB I. (nemzeti bajnokság). Napjainkban a Magyar Labdarúgó-szövetség szervezi.

Origo sport

Origo sport

Az induló rovatok a következők voltak: belföld, külföld, sport, technika, gazdaság, tudomány, és női rovat. 1999-ben indult a szoftverbázis, majd később folyamatosan bővült: filmklub, erotika, zene, autó, tv, egészség, állás, ingatlan, babázó, utazás, és az addig meglévő rovatok is sokat bővültek. A portál főszerkesztője 2000-ig Nádori Péter volt, akit ezután a korábban az üzleti negyedért és fejlesztésekért felelős szerkesztő, Weyer Balázs váltott. Ebben az évben vált a portál a leglátogatottabb oldallá Magyarországon és egy új, portálszerűbb arculatot is kapott. Szintén ebben az évben indították el az oldal autós rovatát is. A 2001-es évben a szeptember 11-iki események nagyban megnövelték az oldal látogatottságát és egy újabb arculatváltás történt. 2006-ban megvásárolták az iwiw-et és egy blogos, videómegosztó funkciót is létrehoztak. 2007 januárjában teljesen új arculatot kapott az oldal és a Google-lel is szerződést kötöttek, így azóta már új keresőmotort használnak. Megjelent egy-két új funkció is: a megjelenő cikkeket értékelni lehet és a cikkek után hozzászólásokat is lehet fűzni hozzájuk a blogter.hu felületén. Kezdetekben a jelenleginél jóval kisebb, 9 fős szerkesztőség működött. A mai szerkesztőség összesen 95 főből áll, aminek kb. 40%-a belső, 30%-a külső munkatárs, a maradék 30% pedig hírügynökségi vagy céges beszállító.

Ökölvívás

Ökölvívás

Az ökölvívás vagy boksz egy sportág, a legrégebbi olimpiai küzdősportok egyike.A mérkőzéseket szorítóban rendezik. A szorító négyzet alakú, amelyet négy, megfelelően a talajhoz rögzített oszlopon kifeszített kötélsor határol. A kötélsorok által határolt terület 4,90×4,90 m-nél kisebb, illetve 6,10×6,10 m-nél nagyobb nem lehet. A szorító talaját nemezlappal és arra helyezett ponyvával kell borítani.

Póker hírek

Póker hírek

Naponta friss póker hírek, videókkal, képekkel. Híreink között elsőnként értesülhetsz a világban zajló pókertornákról, és azok résztvevőiről. Híreink mind a külföldi, mint a magyar pókereseményekről, és azok résztvevőiről közöl cikkeket. Híreinket videókkal tesszük színesebbé, hogy közelebb érzed magad a póker világához, és a játék szenvedélyét is át tud élni.

Póker hírek

Póker hírek

Naponta friss póker hírek, videókkal, képekkel. Híreink között elsőnként értesülhetsz a világban zajló pókertornákról, és azok résztvevőiről. Híreink mind a külföldi, mint a magyar pókereseményekről, és azok résztvevőiről közöl cikkeket. Híreinket videókkal tesszük színesebbé, hogy közelebb érzed magad a póker világához, és a játék szenvedélyét is át tud élni. Híreinket magyar nyelven olvashatod, és lehetőséget biztosítunk híreink alatt a hozzászólásokhoz, természetesen a fórum szabályzatban rögzített feltételek betartása mellett.

Tuti menü