Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Politika képes leírás - Hírek.tlap.hu
részletek »

Politika - Hírek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirek.tlap.hu » Politika
Keresés
Találatok száma - 9 db
Budavári Polgár Info

Budavári Polgár Info

Az internet az értékközvetítés új területe. Hírek, ahogy vannak a világ dolgai, hírek a politikából. Kedves Barátunk, Tisztelt Olvasó! Kérem, olvassák el többször a következő szavakat: tisztesség, becsület, család, gondoskodás, biztonság, szeretet, tudás, hit, haza, hagyomány. Szavak, melyeket naponta hallunk rádióból, televízióból, olvasunk újságok hasábjain vagy az Interneten. Szavak, melyek mellett már elsiklunk, továbblépünk és helyettük egyre gyakrabban hallunk olyan kifejezéseket, mint megélhetés, számla, multikultúra, fogyasztás, reklám. Megéri lecserélni szókincsünket utóbbira? Szerintünk tartsuk meg előbbieket, és töltsük fel valódi tartalommal, adjuk vissza a szavaknak eredeti jelentésüket, tegyük magunkévá a bennük lévő érzéseket. Ezek a szavak már több évszázada a mindenkori polgárságra vonatkozó meghatározások voltak, ezen csak a diktatúrák tudtak változtatni, degradálni. Budapest I. kerülete, a Budai Vár és szomszédos Várnegyed a polgári közösség ismert történelmi csomópontja. Modern haza és hitélet együtt erősödhet a közös gondolkodásunkban!

Civil mozgalom

Civil mozgalom

Kik vagyunk? Egyszerű polgárai Magyarországnak: lakatosok, mérnökök, kereskedők, gazdák, művészek, diákok, tanárok, ápolók, orvosok és nyugdíjasok... Civilek, akik megunták, hogy az élősködő pártok döntsenek a fejük felett a sorsukról - ellenük. Civilek vagyunk, akiknek elege lett a politikusok mutyizásából, a korrupcióból és az ország kirablásából. Civilek, akiknek semmi köze a jelenlegi hatalomhoz. Húsz évvel ezelőtt azt hittük, hogy eljött az a kor, amikor a jog és a törvény egyformán vonatkozik mindenkire, de sajnos tévedtünk. A jog és az erkölcs két különböző dolog lett. De ebből elég volt! Miért van szükség a Civil Mozgalomra? Aki még mindig azt hiszi, hogy majd egy másik parlamenti párt megoldja a problémákat - az téved. Aki pedig azt gondolja, hogy nem érdemes elmenni a választásokra, mert úgysincs különbség - az elveszett! Ilyen elveszett, becsapott és tévedésekben élő emberek vagyunk mindannyian, de itt az ideje tenni valamit. Aki azt hiszi, hogy az ő ideje még nem jött el, annak az ideje soha nem fog eljönni!

Cool politika

Cool politika

A legfrissebb külföldi politikai hírek. A politika kifejezés az ókori görög városállamok (poliszok) nevéből ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, politizál. A politika a csoporton belüli döntéshozási folyamat. Bár a kifejezést általában a kormányzás kapcsán használják, a politika jellemzően jelen van számos csoportos interakcióban, többek közt üzleti, oktatási vagy vallási intézmények működése során. A politikatudomány a politikai viselkedést, a politikai hatalom megszerzésének és alkalmazásának módszereit vizsgálja.

Fidesz újság

Fidesz újság

A szerkesztőség minden FIDESZ tag és FIDESZ iránt érdeklődő civil részére nyújt válogatást a közösségek és önkormányzatok, civil világ híradásaiból, közleményeiből. A közzétett írások, hírek, cikkek értékválasztásukban hasonlóak, tartalmukban és nézőpontjaikban lehetnek eltérőek, mert civilek és újságírók készítik együtt. A FIDESZ meghatározó politikai erő, de túl ezen néppárt. Hírek és vélemények a politikáról mindannyiunk életében számottevőek. Örömmel fogadjuk a FIDESZ tagság és szimpatizánsok részéről cikkek küldését az egész országból, hiszen jól tudjuk a média többsége nem fogadókész a valódi hírekre. A politika nem kisajátítható egyetlen társadalmi csoport számára sem. FIDESZ és civil hírek a mindennapokról, a problémákról és megoldásokról.

Horváth László országgyűlési képviselő weboldala

Horváth László országgyűlési képviselő weboldala

Horváth László hivatalos honlapja - a jobb oldal országgyűlési képviselője Pétervására, Gyöngyös, Verpelét, Bélapátfalva térségében. Politikai pályafutásom során szerzett tapasztalataim hozzásegíthetnek ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű választókerületben élő emberek segítségére tudjak lenni. Abban szeretném őket támogatni, hogy végre sikeresnek érezzék magukat, mert véleményem szerint az itt élők sikere az ország sikere is. Weboldalamon - a térséget érintő - fontos, folyamatosan frissülő híreket, eseményeket, cikkeket teszek közzé.

Parlamenti hírek

Parlamenti hírek

Politika közélet parlament pártok és képviselők hírekben. A parlament a francia parler (beszélni) szóból származik. Eredetileg a középkori Franciaországban a királyi bíróságokat nevezték parlamentnek (1789-ig). Innen került át a a kifejezés Angliába, ahol a 15. században az igazságszolgáltatási funkció mellett tanácsadó, később törvényhozó szerepet kapott. A modern államokban a törvényhozó testületet jelenti. A parlament egyfajta szinonimájaként használható az országgyűlés szó is, noha ezzel elsődlegesen a magyar parlamentre utalunk.A parlament a képviseleti rendszer intézménye, amelynek jogköre koronként és országonként különbözik. A parlament a képviseleti rendszer intézménye, amelynek jogköre koronként és országonként különbözik. Az egykamarás parlament (mint például a jelenlegi magyar Országgyűlés) közvetlenül alkot törvényeket. A köztársasági elnök megfontolásra visszaküldheti a törvényt a kihirdetés előtt, vagy az Alkotmánybírósághoz fordulhat. A kétkamarás parlament bonyolult képviseleti rendszer terméke, amelyben az alsóház, illetve felsőház választása és összetétele eltérő lehet. Az alsóház által elfogadott törvények a legtöbb kétkamarás rendszerben a felsőház elé kerülnek további megvitatásra. Az alsóház (képviselőház) és a felsőház (szenátus) elnevezése történelmileg és országonként eltérő lehet.

Plitaktika

Plitaktika

A politika kifejezés az ókori görög városállamok (poliszok) nevéből ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, politizál. A politika a csoporton belüli döntéshozási folyamat. Bár a kifejezést általában a kormányzás kapcsán használják, a politika jellemzően jelen van számos csoportos interakcióban, többek közt üzleti, oktatási vagy vallási intézmények működése során. A politikatudomány a politikai viselkedést, a politikai hatalom megszerzésének és alkalmazásának módszereit vizsgálja.

Politikai Hírek és Fórum

Politikai Hírek és Fórum

Magyar politikai élet a választók szemével. Mond el véleményedet hazánk politikai közéletéről. Oszd meg véleményedet, gondolataidat a politikai eseményekről a politikai fórum segítségével. A fórumon kívül igyekszünk mindig a legfrissebb híreket szolgáltatni számodra. A politikán kívül gazdasági és jogi kérdésekben is konzultálhatsz a tagokkal.

Zöldek Pártja blog

Zöldek Pártja blog

A Zöldek Pártja legfontosabb célkitűzése a fenntartható fejlődés biztosítása, vagyis a környezet kizsákmányolásának és szennyezésének megállítása, a lakosság életminőségének növelése, valamint az ember és természet összhangjának visszaállítása. Azon dolgozunk, hogy alapvető szerkezeti változások történjenek számos területen az országban, például az energiapolitikában, a gazdaságban, az élelmiszeriparban, a mezőgazdasági termelésben, az oktatásban, a szociális ellátásban vagy az egészségügyben. Kövesd a Zöldek Pártja blogját, ha Te is a fenntartható fejlődés híve vagy! Oldalunkon fontos híreket, érdekes bejegyzéseket olvashatsz a témával kapcsolatban.

Tuti menü